Skip to Content

Vuoden 2018 verokortit  

Työttömyyskassa saa 1.2.2018 voimaan tulevat verotiedot suoraan verottajalta, joten verokorttia ei tarvitse lähettää työttömyyskassalle. Työttömyyskassa saa verotiedot suoraan, jos olet ollut ERTOn työttömyyskassan jäsen joulukuussa 2017. Verottajan ohjeistuksen mukaan työttömyysetuudesta pidätetään veroa vähintään 25 prosenttia.

Halutessasi voit tilata verottajalta muutosverokortin etuutta varten. Muutosverokortin tiedot eivät välity automaattisesti, joten se tulee lähettää työttömyyskassalle. Jos muutosverokortti on myönnetty työttömyyskassan etuutta varten, ennakonpidätys suoritetaan verokortissa määrätyn ennakonpidätysprosentin mukaan. Sen sijaan palkkaa varten myönnetyn muutosverokortin ennakonpidätys on aina vähintään 25 prosenttia.

Kätevimmin uuden muutosverokortin saat tilattua osoitteesta www.vero.fi/verokortti. Verkkopalvelussa voit joko tulostaa muutosverokortin itse tai tilata sen lähetettäväksi suoraan työttömyyskassalle. Muutosverokortti lähetetään verottajalta työttömyyskassalle postitse, joten sen saapumiseen saattaa mennä joitakin päiviä postinkulusta riippuen.

Kirjautuaksesi verottajan palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin.

Back to top