Skip to Content

Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassa

HAE ETUUTTA

Usein kysyttyä liikkuvuusavustuksesta

Kuka voi saada liikkuvuusavustusta?

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa hakijalle, joka on ollut välittömästi ennen työn alkamista oikeutettu ansiopäivärahaan.

Toisena edellytyksenä on, että hakijan edestakaisen työmatkan kesto on

  • kokoaikatyössä yli kolme (3) tuntia päivässä
  • osa-aikatyössä yli kaksi (2) tuntia päivässä

Kolmantena edellytyksenä on, että hakijan työsuhde kestää vähintään kaksi kuukautta. Liikkuvuusavustuksen kesto riippuu työsuhteen kestosta.

 

Kuinka työmatkaan menevä aika mitataan?

Työmatkan kesto on matka-aika, joka kuluu kotoasi työpaikalle suorinta tietä normaaleissa olosuhteissa. Matkan kesto arvioidaan nopeimman käytettävissä olevan kulkuneuvon mukaan.  Jos sinulla ei ole käytössäsi autoa, matkan kestoon huomioidaan julkisilla kulkuvälineillä tehty matka vaihto- ja odotusaikoineen.

 

Olen nyt työtön, mutta olen vastaanottamassa osa-aikatyön. Voinko saada osa-aikatyön vuoksi liikkuvuusavustusta?

Jos vastaanotat osa-aikatyön, voit saada liikkuvuusavustusta, jos olet ennen osa-aikatyön vastaanottamista oikeutettu ansiopäivärahaan ja vastaanotat vähintään kaksi (2) kuukautta kestävän osa-aikatyön, jossa työmatkan kesto on keskimäärin yhteensä yli kaksi (2) tuntia päivässä. Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös työhön, jossa työaika on keskimäärin alle 18 tuntia viikossa.

 

Muutan työn perässä toiselle paikkakunnalle. Voiko saada liikkuvuusavustusta?

Liikkuvuusavustuksen voi saada, jos on muuttanut työntekopaikkakunnalle työpaikan vastaanottamisen vuoksi ja muut liikkuvuusavustuksen edellytykset (ansiopäivärahan saajana välittömästi ennen työn alkamista ja työmatkan kesto ennen muuttoa) täyttyvät.  Työmatkan kesto lasketaan muuttotilanteissa vanhalta kotipaikkakunnalta uudelle paikkakunnalle kuluvan matkustusajan mukaan.

Back to top