Skip to Content

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan

Toimi näin, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan:

 1. Ilmoittaudu heti ensimmäisenä työttömyys-/lomautuspäivänä työttömäksi työnhakijaksi TE-toimiston Oma asiointi- verkkopalvelussa.
  • Tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
  • TE-toimistoon ei tarvitse toimittaa asiakirjoja ilmoittautumisen yhteydessä, vaan TE-toimisto pyytää lisätietoja tarvittaessa.
 2. Hae ansiopäivärahaa työttömyyskassan eAsioinnissa kahden viikon kuluttua työttömyyden/lomautuksen alkamisesta. Jos työttömyytesi/lomautuksesi kestää lyhyemmän aikaa, hae päivärahaa aikaisintaan viimeisen työttömyys-/lomautuspäivän jälkeen.
 3. Toimita hakemuksen mukana ainakin seuraavat liitteet:
  • kopio työsopimuksesta
  • palkkatodistus vähintään 26 lomautusta edeltävältä viikolta
  • kopio lomautusilmoituksesta, jos sinut on lomautettu
 4. Hae päivärahaa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömyyden/lomautuksen alkamisesta, sitä vanhemmat hakemukset hylätään.
 5. Jos haluat, voit itse arvioida tulevan päivärahasi määrän kassan nettisivuilla olevan päivärahalaskurin avulla. Työttömyyskassa antaa lopullisen päätöksen päivärahan määrästä sitten, kun hakemus on käsitelty.
 6. Kassa saa verokorttitiedot suorasiirtona verottajalta. Palkkaa varten tarkoitettua ennakonpidätysprosenttia korotetaan niin, että ansiopäivärahasta suoritettava ennakonpidätys on vähintään 25 %. Voit halutessasi hankkia muutosverokortin etuutta varten, jolloin ennakonpidätys toimitetaan muutosverokorttisi prosenteilla ilman korotuksia.
 7. Työttömyyskassa maksaa päivärahaa omavastuuajan jälkeen. Omavastuuaika on viittä täyttä työpäivää vastaava aika. HUOM! Päivärahaa maksetaan ilman viiden päivän  omavastuuaikaa, jos omavastuuaika alkaa 16.3.-31.12.2020.
 8. Hakemusten käsittelyaikaa voit seurata kassan nettisivuilla.
 9. Jos tarvitset neuvoja, voit ottaa yhteyttä kassaan eAsioinnin kautta tai soittaa kassan puhelinpäivystykseen, joka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.30 – 13.30 numerossa 09 6132 3224.

Toimitathan hakemuksen ja liitteet sähköisesti tai postitse, sillä kassan toimisto ei ota tällä hetkellä vastaan asiakkaita.

Lisätietoa päivärahan maksamisesta lomautuksen ajalta löydät täältä: Lomautetun työttömyysturva

 

Back to top